logo-peulis

Fotoalbum van KWB Peulis

Wetgeving inzake privacy

Inzake de wetgeving op de privacy en het portretrecht, zijn wij verplicht u in te lichten dat foto’s, genomen voor, tijdens en na een activiteit van KWB Peulis, herkenbaar op onze Facebookpagina en onze website www.kwbpeulis.be kunnen gepubliceerd worden.

Mocht u hiertegen bezwaar hebben, vragen wij u dit te melden via dit formulier of via het contactformulier op onze webpagina.

Wij zullen rekening houden met uw wensen, dit kan o.a. door het verwijderen of blurren van de perso(o)n(en). Ook kunnen foto’s zodanig bijgesneden worden dat personen niet meer zichtbaar zijn op een foto of afbeelding.

Download hier het formulier

Wandelen in Mechelen op 24 april 2023

We hadden die dag het weer niet mee. Met z'n tienen vertrokken we aan "den Botanique", om zo verder naar het paleis van Margaretha van Oostenrijk te gaan, de Veemarkt, de Grote Markt waar we onze eerste stop maakten in Bier Central. Verder langs Sint Rombout, het Klapgat, 't Gruun Waterke, het begijnhof en de Begijnhofkerk waarna een tweede stop in Den Anker. Vandaar via de Vismarkt over het water langs het Dijlepad. Dit was geen typische wandeling met een gids maar een groepje mensen die al keuvelend en genietend een mooi traject aflegden in Mechelen.

Een terugblik

Paaseieren rapen 10 april 2023

Ze waren er weer, de kindjes die paaseieren kwamen rapen. Onze vaste afspraak op 2de paasdag blijft een must voor de jonge gezinnen met hun kinderen. Bij een tas chocolademelk of koffie haalden ze hun hartje op, terwijl de volwassenen konden bijpraten. Achteraf werden alle gevonden chocolade-eieren netjes verdeeld, iedereen gelukkig.

Klik hier om naar de foto's te gaan

Prijsuitreiking kaarttornooi 7 april 2023

Naar kwantiteit toe was het een teleurstellend winterkaarttornooi, maar aan kwaliteit ontbrak het niet. Diegene die erbij waren hebben een mooie en spannende tijd gehad, ondanks het beperkt aantal deelnemers. Om iedereen te bedanken, begonnen we de prijsuitreiking met een etentje, want dat hadden ze wel verdiend. Iedereen was het erover eens, een paar tafels meer en we zijn weer vertrokken. Op naar september voor een nieuw seizoen.

Hier zie je enkele foto's

Winterkaarttornooi 2022-2023

Al decenia lang spelen mannen en vrouwen, leden en niet KWB-leden een winterkaarttornooi. Twaalf avonden lang vliegen de slagen en de troeven in het rond in de Gildenzaal, wordt er gekocht en overgekocht en gestreden om iedere slag. Iedere speeldag zijn er dagprijzen en wanneer de laatste slag geslagen is, een heel mooi prijzenpakket die op een etentje worden uitgedeeld. Enkele sfeerbeelden.

Bekijk hier de foto's

Teerfeest 8 oktober 2022

Ruim 70 personen hadden ingeschreven voor ons jaarlijks teerfeest in de Gildenzaal. De sfeer zat er meteen goed in, iedereen goedgezind, met een glas cava in de hand wat bijpraten en de heerlijke geuren van vers bereidde lekkernijen vanuit de keuken. Onze vaste kokkin Ingrid was na een jaar afwezigheid opnieuw op het appel.

Na de soep en het voorgerecht, kwamen de Floere Foefkes de Gildenzaal in rep en roer zetten. Niet voor de eerste keer trouwens, in 2019 waren ze al eens te gast op ons teerfeest. De foto's spreken voor zich. Het hoofdgerecht maakte een einde aan hun eerste optreden, maar eer het dessert werd opgediend kregen ze de zaal weer plat met hun muzikale performance. Dj Luc wist met de juiste plaatjes de juiste sfeer te creëren, kortom, een zeer geslaagd feest.

Foto's van het teerfeest

Paellafestijn 28 augustus 2022

Het was een heerlijke zomerse zondag, nadars hadden de Teintstraat rond de Gildenzaal afgesloten, in twee reuzepannen stonden rijst, groenten, vlees en vis te pruttelen. Zo'n 75 mensen, kinderen en volwassenen hadden ingeschreven voor onze paella-dag.

Bij het binnenkomen stond het aperitief, sangria uiteraard, al klaar en de tafels gedekt. Daarna was het even aanschuiven voor een heerlijk bord paella. Er was meer dan genoeg voor iedereen, samen met een glaasje wijn was het genieten van deze Spaanse specialiteit. Als afsluiter konden de "Churros" uiteraard niet ontbreken.

Foto's van onze paella-dag