logo-peulis

Gedichtendag en poëzieweek 2024

Donderdag 25 januari was het gedichtendag en begon de Poëzieweek. Taal gebruiken we allemaal, iedere dag. Door die taal te gebruiken en woorden in een bepaalde volgorde te zetten, creëer je op dat moment een afschrift van de ziel. Over poëzie zegt Dr. Maaike Meijer dat het als het ware openbaar gemaakte intimiteit is, een culturele vorm voor het uitdrukken van persoonlijke reflecties, ideeën en gevoelens die vervolgens voor iedereen toegankelijk zijn. (bron)

gedicht

Onze oproep leverde 15 gedichten van 8 auteurs op. Meer nog, er waren enkele inzendingen vanuit Nederland én van auteurs die reeds een of meerdere bundels hebben gepubliceerd. Wij beloofden om de ingezonden gedichten op onze website en in ons infoblaadje te publiceren en daar houden we ons aan, meer zelfs, alle gedichten zijn tijdelijk te zien in de openbare bibliotheek van Putte.

Wij willen alvast alle dichters van harte dank zeggen voor hun inzending, stuk voor stuk zijn het pareltjes en vertellen ze hoe of wat jullie voelden op het moment van schrijven. We hopen jullie dan ook op de volgende gedichtendag in 2025 opnieuw te mogen begroeten. Benieuwd om deze gedichten te lezen? Elke link hieronder leidt je naar een van de gedichten, veel leesplezier!


De ingezonden gedichten kregen een plaatsje aan de gedichtenmuur in de bibliotheek van Putte, waarvoor speciale dank aan Robby Goovaerts. Ook in ons infonummer van maart werden deze gedichten opgenomen, zodat ze door een breed publiek gelezen kunnen worden.

gedichtenmuur_bib_putte gedichtenmuur_bib_putte

* * *