logo-peulis

Programma van de komende maanden

Ons winterkaarttornooi nadert zijn ontknoping. Maar, de kaarten zijn nog niet definitief geschud. De winnaar mag nog niet op zijn lauweren rusten, als de achtervolgers een tandje bijsteken, kan er nog van alles gebeuren. Want op 10 en 31 maart zou het weleens héél spannend kunnen worden in de Gildenzaal.

Wie met het vel van de beer aan de haal wil, zal hem eerst moeten schieten. En als het zover is, dan mag hij of zij met het vel gaan pronken op de prijsuitreiking op 7 april.

bekers_podium

Ga hier naar de huidige stand

* * *


dartpijlen

Onze “Dartsinitiatie” ligt nu defintief vast. Maar wat houdt nu zo’n initiatie eigenlijk in? Als u al eens naar Play 4 heeft gekeken, hebt u ongetwijfeld al 2 mannen met pijltjes naar een bord zien gooien. Vaak staat daar nog een meneer bij te roepen, maar dat is van minder belang. Nu, het lijkt gemakkelijk, maar dat is het niet! Daarom willen wij u, samen met onze secretaris Jean-Marc Verbiest die de kneepjes van het vak goed kent, aanleren hoe en waar je dat ronde bord het best kan raken.

Deze introductie gaat ‘s avonds door in de Gildenzaal, Teintstraat Peulis-Putte tussen donderdag 30 maart en 4 april, meer bepaald op donderdag 30 maart van 19u tot 22u, op zaterdag 1 april van 19u tot 22u, op maandag 3 april van 19u tot 22u en op dinsdag 4 april van 19u tot 22u.

Deelname is gratis en wat belangrijk is, het is geen wedstrijd maar er kan, als de deelnemers het willen, wel een klein tornooitje georganiseerd worden. Ter plaatse kan je van een drankje genieten.

Iedereen die interesse heeft spreekt zijn wijkmeester hierover aan, of stuurt een e-mail via ons contactformulier.

Of je kan contact opnemen met Willy Frans, 0474/36.07.63, iedereen is welkom, ook niet-kwb-leden.


gildenzaal-dartsborden

Klik hier om naar onze contactpagina te gaan

* * *


Op maandag 10 april is het weer zover. Een traditie die we allemaal kennen vanuit onze jeugd, de verwondering, de blijdschap en het genot achteraf, 't is weer tijd voor "paaseieren rapen". Je vraagt je af of het nog van deze tijd is, met alle nieuwe uitdagingen die dagelijks op de kinderen afkomen? Het antwoord is meer dan ooit, ja!

Want het is niet alleen de paashaas of de chocolade-eitjes die de kinderen blij maken, maar wel het hele gebeuren, samen met de andere kinderen, de papa's en de mama's, opa's en oma's, broers en zussen die het geheel zo magisch maken. Daarom dat we alle kinderen van onze KWB-leden tot 12 jaar uitnodigen in de Gildenzaal om samen met ons naar paaseitjes te zoeken.

Wij verwachten iedereen vanaf 9u30 in de zaal, zodat we om 10u de zoekactie kunnen starten, de chocolademelk of koffie zullen klaar staan. Wel vragen we om eerst een berichtje te sturen via onze contactpagina, zodat we ongeveer weten hoeveel kinderen we mogen ontvangen.

chocolade-eitjes

* * *


In april staat een mooie wandeling in Mechelen op het programma. De wandeling is een lus van zo’n 7,5 km en brengt ons langs de mooiste plekjes van Mechelen. De wandeling staat gepland op zondag 23 april en is gratis voor iedereen. Onderweg is er minstens één stop voorzien in een van de vele cafeetjes, bovendien krijgt u informatie over de geschiedenis van Mechelen en uiteraard ook bij de historische gebouwen.

Wist u bijv. dat de Grote Markt in Mechelen ongeveer 1 hectare groot is? Of dat het stadhuis eigenlijk bestaat uit 3 gebouwen, nl. een lakenhalle, een belfort en het paleis van de Grote Raad. Dat de bouw van dat laatste begon in 1526 en uiteindelijk werd afgewerkt in 1911.

Wij rijden met de wagen naar Mechelen en parkeren gratis aan de Zandpoortvest (rij vanaf de ring links de Tangent op, aan de volgende verkeerslichten ga rechts en direct daarna terug rechts en je bent op de Zandpoortvest). De wandeling begint om 13:30 en eindigt terug aan de Kruidtuin (Botanique). Het aantal deelnemers is beperkt, dus graag even bevestigen via ons contactformulier of telefonisch bij Willy Frans op nr. 0474/36.07.63.

mechelen_oude_huizen

* * *