logo-peulis

Programma van de komende maanden


BREUGELAVOND

Voor onze leden organiseren wij op de laatste dag van augustus, nl. op zaterdag 31 augustus, een Breugelavond. Het is al een paar jaar een traditie dat we in augustus een ledenfeest organiseren waarbij de klemtoon vooral ligt op "gezellig samenzijn". Mensen die mekaar ontmoeten bij een glaasje wijn en lekker eten, het gebeurt in deze tijd veel te weinig.

lachend-varken

En dat merken we als iedereen gezellig aan tafel zit, al die blije gezichten, wij hebben nood aan mensen om ons heen. Even die smartphone wegleggen en "in real life" met mekaar communiceren zonder Facebook, Instagram e.a., het klinkt ouderwets maar we hebben er nood aan. De Gildenzaal is daar uitermate geschikt voor, net als onze bestuursleden die klaar staan om u met open armen te ontvangen

Op het menu:

Dranken aan democratische prijzen.

Daartoe vragen wij u om onderstaand formulier in te vullen met uw gegevens (er is ook een inschrijvingsformulier in het maandelijks infoblaadje), het aantal personen aan te duiden en op de knop "Verzenden" te klikken. De prijs is bewust laag gehouden, wij bestaan immers 75 jaar, kinderen tot 12 jaar betalen € 7,5 terwijl volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar € 15betalen. U kan bij ons terecht vanaf 17 uur voor een aperitief en als iedereen een plaatsje gevonden heeft, kunnen we omstreeks 17u30 aan tafel. Alvast van harte welkom en smakelijk eten.


* * *


KAARTTORNOOI

man-met-roephoorn

Het volgend speelseizoen begint, net zoals de school, in september. Naar aanleiding van ons 75-jarig bestaan doen wij een warme oproep naar nieuwe spelers, mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, ze zijn allen welkom. Bovendien gaan wij onze spelers de eerste avond extra verwennen, wat dat is, dat is nog een verrassing.

stempel

Nieuw is dat wij ook de niet-kaarters graag naar onze Gildenzaal willen lokken, wij denken dan aan dames, heren en kinderen die samen wat willen doen op de vrijdagavond tijdens het kaartspel. Brei-, haak- of naaldwerk bijvoorbeeld. Maar ook aan iedereen die graag gezelschapsspelletjes speelt denken wij en is welkom. Zoals Rummicub, Mens erger je niet, Ganzenbord, Monopoly, Yahtzee, Trivial Pursuit, Stratego, Dammen, Schaken, Scrabble enz. het kan allemaal.

En waarom zouden wij de goeduitgeruste keuken van de Gildenzaal niet gebruiken om die mensen die samen willen kokerellen en een heerlijk gerecht maken? Kunnen onze kaarters, brei- en hakers en gezelchapsspelers ook mee genieten. Het is allemaal nog wat wennen en zoeken, blijf het volgen hier, u hoort ongetwijfeld nog van ons. Wie meer inlichtingen wil kan daarvoor contact opnemen met Jean-Marc op het nummer 0473/70.37.88

Als je wil weten wie de winnaar was,   ga dan hier naar de uitslagen en eindstand.


* * *


TEERFEEST

Wij willen hier ook nog even ons komend teerfeest aankondigen. Heel veel kunnen we er nog niet over vertellen, maar wel dat het naar aanleiding van ons jubileum er allemaal wat feestelijker zal uitzien. Uiteraard hebben wij al een en ander moeten vastleggen, zo ondermeer onze kok Ingrid die een feestmaaltijd op de tafel zal toveren, een nieuwe dj, namelijk discobar 't Strikske en voor de animatie De Moppentapper.

laser-dansen-feest

Een en ander zal doorgaan op zaterdag 12 oktober in de Gildenzaal, je hoeft nog niet in te schrijven, maar als je zin hebt gekregen om erbij te zijn, hou dan reeds deze datum vrij in je agenda. Het belooft in ieder geval een spetterend feest te worden.* * *


Column

Vakantie

Ik hou van vakantie, al sinds mijn prille jeugd voelde ik dat ik nood had aan een tijd van rust en ontspanning. Het ultieme moment in de lagere school bij het einde van het schooljaar, het vooruitzicht van een quasi oneindige twee maanden durende vakantie, zalig.

De tijd waarin wij als kind opgroeiden, de sixties, waren in niets te vergelijken met de moderne tijd waarin wij nu leven.De zon was alom aanwezig, het vooruitzicht op vakantie aan zee (het buitenland bestond toen nog niet), spelen op het Weyneshof, het kon niet op. Straten, beemden of bossen, het behoorde allemaal tot ons speeldomein. Nostalgie, het doet wat met een mens.

zon-zee-zonnebril

Toen de schoolpoort voor de allerlaatste keer achter onze rug sloot en er brood op de plank moest komen, werd vakantie nog belangrijker. De poort naar de wereld ging open, en voor het eerst staken wij de neus aan het venster. De auto bracht ons met een achterbank vol kinderen naar het zuiden. De kust of de Ardennen lieten we links liggen om twaalf uur later te beseffen dat wij niet alleen de Franse kust als vakantiebestemming hadden gekozen.

Maar de vakantie maakte een ander mens van ons, een tijd om alle drukte en sleur even te vergeten, genieten met het gezin en energie op doen om door te gaan. Wij kwamen terug als andere mensen, gingen terug aan het werk en keken al uit naar de volgende vakantie.

Zo gingen de jaren voorbij en werden wij ouder, verkregen wij de status van altijddurende vakantie en werden wij betaald zonder ook maar een dag te moeten werken. Ik was blij en gelukkig maar besefte ook dat dit een prijs had. Onze jeugd ligt al ver achter ons, onze kinderen zijn al lang het huis uit en de jaren beginnen te wegen. Twaalf uur in de wagen naar het zuiden is er niet meer bij, de zee en de Ardennen kunnen nog net.

samen-wandelen-in-de-natuur

Toch is de tijd van vakantie nog altijd een heerlijke tijd. Mensen zijn opgewekt en vrolijk, hebben iets om naar uit te kijken, als ze terug uit vakantie komen vertellen ze honderduit over hun wildste avonturen. Dit en nog veel meer willen wij aan al onze leden en hun familie toewensen, een tijd van rust, een tijd van genieten en een tijd van ontspannen, kortom, een tijd van geluk.(WF)


* * *


https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:M1A2_Abrams#/media/File:Forty_Irwin_NTC_160908-A-QS703-004.jpg