Programma van de komende maanden

Kaartspelen doen we al sinds het ontstaan van onze vereniging. We zijn met enkele spelers begonnen in het “Klein Zaaltje” achter de kerk, uitgegroeid in de gloriejaren tot een volle Gildenzaal, maar de laatste jaren gaat het aantal kaartspelers gestaag naar beneden. Dit jaar begint ons winterkaartspel op vrijdag 9 september.

speelkaarten

We doen een warme oproep aan geïnteresseerden, het zijn niet de spectaculairste spelen, maar het is er gezellig, d’r is sfeer, er zijn prijzen per speeldag, dranken aan democratische prijzen. Je hoeft geen lid te zijn van KWB, jongeren en ouderen, mannen en vrouwen, iedereen is van harte welkom. Verdere speeldata zijn 23 september en 10 oktober. Aanvang telkens om 20 uur.

Meer informatie bij Fons Rams, 015/75.71.24 of Fred Witpas, 0474/ 37.73.16.


Ga hier naar de huidige stand

* * *


Oktober is bij ons dé feestmaand bij uitstek. In die maand schuiven wij onze voeten onder de tafel, zetten wij onze feestneus op en ons beste beentje voor op de dansvloer. Ons teerfeest dus, op zaterdag 8 oktober. Wij beginnen traditioneel met het aperitief, waarna onze kok haar kookkunsten ter tafel spreidt. Tussen de soep en patatten is er ontspanning, na het dessert speelt de dj ons ten dans.

De prijs voor dit feest is 30 € per persoon, eten, drinken en plezier inbegrepen. Het klassieke gedoe zeg maar, maar iets dat goed is moet je dan ook niet veranderen. We beginnen eraan om 18 uur, het einde is voorzien wanneer iedereen voldaan is. Als je erbij wil zijn in de Gildenzaal, vul dan het contactformulier op onze contactpagina in. Iedereen is welkom, men zeggen het voort…

foto_floere_foefkes

Over de ontspanning valt nog een en ander te vertellen... Enkele jaren terug (voor Covid-19) hadden wij op ons teerfeest een act met een leuk komisch duo, nl. De Floere Foefkes. Diva Beau en Miss V-Gina zorgden voor een pittige en interactieve schow waarbij lachsalvo's niet uit de lucht waren. Die hebben zo'n diepe indruk op ons nagelaten, dat de roep om ze terug op het programma te zetten groot was. Zij die er bij waren weten hoe goed ze waren, zij die er niet bij waren, weten niet wat ze gemist hebben. D'r werd in Peulis nog dagen over nagepraat over het licht aangebrande optreden van de Foefkes. Iedereen die met ons meefeest is bij deze gewaarschuwd.


* * *


Het duurt nog wel even, maar wij moeten nu al de kaarten bestellen voor de operette op 4 februari 2023. Traditioneel wordt in augustus-september de nieuwe programmatie in theaters voorgesteld en start ook de kaartenverkoop. Vandaar dat wij de operetteliefhebbers die al jaren met ons naar het CC in Heist op den Berg rijden, maar uiteraard zijn ook nieuwe mensen welkom, willen vragen om nu al kaarten te bestellen en te betalen.

Het stuk dat het Vlaams Muziek Theater brengt, is de eerder dit jaar uitgestelde operette “De Tsarewitsch” van Franz Lehàr. Een operette met alles erop en eraan, meeslepende muziek, wervelend ballet en meezingaria’s. Meer informatie vind je op Vlaams Muziek Theater

Prijs voor een ticket parterre is 35 €. Graag uw wijkmeester verwittigen, of onze voorzitter Fons, 015/75.71.24.


* * *


Groot Nieuws

We hebben inderdaad wat te melden. Binnen onze KWB-ploeg hebben wij vanaf begin september een echte BV rondlopen. Je wordt immers niet zomaar geselecteerd uit 600 kandidaten om mee te doen aan een populair tv-programma.

jos_schroeyens

De Jos, onze Jos Schroeyens, in Peulis en ver daarbuiten gekend als "den beenhouwer van de Nopri in Putte", oprichter van het JoggingTeam Peulis, voortrekker van onze wielertoeristen KWB Cycling Team Peulis. Hij zal vanaf zondag 4 september 8 weken lang te zien zijn op de zender van de VRT in het programma "Hotel Romantiek".

Een programma dat gepresenteerd wordt door Sven de Leijer, Philippe Geubels en Gloria Monserez. Dit is reeds het vierde seizoen van Hotel Romantiek, eerdere edities werden uitgezonden op Vier. Dit keer dus op Eén, we zijn zeer benieuwd naar de avonturen van Jos. Zelf kan en mag hij er niets over vertellen, maar Jos kennende denken we dat hij verkozen werd om zijn spontaniteit, zijn humor, welbespraaktheid en vooral zijn manier om met mensen uit zijn omgeving om te gaan.

We gaan het meemaken, je zal zien dat Jos met zijn nieuwe status van bekendheid best weet om te gaan. Hotel Romantiek, 8 zondagen lang vanaf 4 september, met in de hoofdrol o.a. Jos Schroeyens, oud ondervoorzitter van KWB Peulis.


* * *