logo-peulis

Nieuws van onze wielertoeristen

wielertoeristen_kwb

Ons clubke is weeral goed bezig. De kilometers glijden weg onder de wielen, elke zondagmorgen staan er superenthousiaste mannen aan de Gildenzaal. Fiets aan de hand, klikschoentjes aan de voeten en om het lijf de wieleruitrusting van onze KWB. De "wegwijzer" Jos voorop, achter zijn rug is het drummen om het dichtst in zijn wiel te zitten.

En we hebben ook nog een spoiler, want de nieuwe wieleruitrustingen zijn bijna klaar. Mooie zwarte pakjes met de sponsors op, prijs voor een volledige set € 160. Maar als je 10 X meerijdt, krijg je € 40 van de club terug, 7 X levert nog altijd € 25 op.

Als u zelf eens wil meerijden, ook al bent u nog niet bij de club, neem dan eens contact op met Steven of Jos, hoor eens hoeveel kilometers zij rijden, hoe snel of naar waar zij rijden. Dus wie weet zien we mekaar op zondag aan de Gildenzaal in de Teinstraat. Bij warm weer vertrek om 8:30, voor- en najaar om 9:00.

Contactgegevens: Steven Bellen 0478/22.17.29, Jos Schroeyens (ook via WhatsApp) 0486/ 52.64.72Wij stellen onzelf graag even voor.

wielertoeristen_kwb

Wielertoeristen, je ziet ze overal. Minder in de koude wintermaanden, maar wanneer de temperaturen de hoogte ingaan, gaat er geen dag voorbij of je ziet wel een eenzaat of een groep wielertoeristen rijden. De een vindt ze een plaag (ze rijden in groep op de rijbaan, of te snel, vegen hun laars aan de wegcode en hebben geen bel), een ander is sportief en vindt dat de liefhebbers van deze sport ook recht hebben op een plaats in het verkeer. Toch rijden er nu ruim 75.000 wielertoeristen in tenu, mannen en vrouwen, rond in Vlaanderen. Dus werd het tijd om in onze KWB een ploeg op te richten, het idee kwam van Gunther en Steven die het met enkele andere liefhebbers bespraken op het teerfeest van 2017.

wielertoeristen_kwb

Ook Jos was daar aanwezig, fervent wielertoerist en actief in verschillende clubs. Waar hij vroeger vooral bezig was met het JoggingTeam Peulis als jogger, reed hij ook veel kilometers met zijn racefiets. Mede dankzij zijn ervaring en het enthousiasme van de andere leden, is de ploeg in april 2018 voor het eerst de weg opgegaan.

Alles werd in het werk gesteld om er een echte ploeg van te maken, ieder lid beschikt over een racefiets, moet een verzekering afsluiten, in 2023 is dit € 40 per jaar per lid en het liefst ook lid zijn van onze KWB. Er werd zelfs voor een eigen uitrusting gezorgd met de naam KWB Peulis Cycling Team op en een aantal sponsors. O.a. Crelan, Cafe De Kai, Vera, Immo Vos en prijken op het shirt, echter kan het niet meer worden.

wielertoeristen_kwb

Als het weer het toelaat, worden zo’n 40 ritten per jaar afgewerkt met een gemiddelde afstand van 70 à 75 kilometers. Eén rit springt er wel uit, naar de pannenkoekenboot in Dessel, die dag wees de teller 145 km aan. Vertrekplaats iedere zondag is de Gildenzaal in de Teintstraat in Peulis. Bij verwachte hitte wordt wat vroeger vertrokken, rond 8u30, bij het begin en naar het einde van het seizoen om 9u. In een WhatsApp groepje worden alle nieuws en ritten vooraf gedeeld, ook als er midweek ritten op het programma staan.

wielertoeristen_kwb

Met zijn jarenlange ervaring heeft Jos een groot aantal ritten in zijn geheugen zitten, het gebeurt dan ook zelden dat er verkeerd gereden wordt. Geschat wordt dat er sinds het begin in 2018 reeds meer dan 12.000 km afgelegd zijn.

wielertoeristen_kwb

Niet mis als je weet dat de gemiddelde leeftijd van de ploeg rond de 60 jaar is. Zo is er een harde kern, een zevental, die iedere zondag present geeft. De Jos rijdt voorop met zijn elektrische fiets en neemt het hele peloton achter zijn brede rug op sleeptouw. Hij probeert, afhankelijk van het parcours, een gemiddelde snelheid aan te houden van zo’n 25 à 27 km per uur. Meestal wordt voor een vlak parcours gekozen, wat niet wil zeggen dat heuvelachtige wegen worden gemeden. Maar het motto van de ploeg is “samen uit, samen thuis”, tijdens de rit wordt niemand uit het wiel gereden, bij pech onderweg wordt er altijd geholpen en gewacht.

wielertoeristen_kwb

Eens terug in Peulis worden in Café Het Witte Huis, beter gekend als Bij de Kai en een van de sponsors, eerst de dorstigen gelaafd, waarna er uitvoerig wordt nagekaart over de rit. Een vast ritueel, u hebt ze in de zomer al op het terras al zien zitten.

wielertoeristen_kwb

De club telt momenteel zo’n vaste 12 leden, ook zijn er enkele sympathisanten die af en toe een ritje meepikken. Wat de toekomst brengen zal is koffiedik kijken, dit team is nog op zoek naar nieuwe leden. Als u op zoek bent naar een mooie familiale club, dan kan u altijd contact opnemen met Steven Bellen, aanspreekpunt van de het KWB Peulis Cycling Team. Dit kan via onze Facebookpagina, via e-mail op info@kwbpeulis.be of telefonisch 0478/22.17.29.

wielertoeristen_kwb